elke keer dat we zien meer SUV- of crossover-achtige auto's door onze straten en snelwegen, maar niet alleen grote terreinwagens. De laatste tijd zijn kleine SUV's ook erg in de mode, die paradoxaal genoeg SUV's worden genoemd.stedelijk. Ja, vandaag zijn we op zoek naar auto's met een offroad-look, maar met kleine afmetingen en een urban design-stijl. Iets wat drie decennia geleden totaal ondenkbaar was.
Dit is de markt, dit is hoe consumenten zijn en dit is mode. praktisch er is geen fabrikant die zich ertegen verzet, aangezien de vraag zo hoog is dat het niet opstappen kan leiden tot het verlies van veel klanten, inclusief premie. Vandaag precies hebben we onszelf aan het stuur gezet van een stads-SUV van een premium merk en van Duitse origine: we hebben de Audi Q2 gekoppeld aan een 1.6 TDI 116 pk dieselmotor en handgeschakelde zesversnellingsbak.
Onze hoofdrolspeler kwam in de herfst van 2016 op de markt. Het behoort tot de B-segment SUV maar zijn belangrijkste rivalen zullen niet de Nissan Juke of Renault Captur zijn, aangezien dit algemene voertuigen zijn en veel goedkoper, iets dat ook merkbaar is in hun kwaliteiten. De waarheid is heeft geen duidelijke rivaal, hoewel hij kan wedijveren met de Mercedes GLA, ondanks dat hij groter is dan de Audi, en ook de MINI Countryman.
Op zoek naar sympathie en esthetische differentiatie
Een van de dingen die we het leukst vinden aan deze auto is: zijn ontwerp. De Audi Q2 breekt (deels) met de filosofie van het Duitse merk. Deze kleine SUV volgt niet de trend van de Q3, Q5 en Q7 om zo op elkaar te lijken. Het is waar, het heeft nog steeds enkele overeenkomsten met zijn oudere broers, maar het is van plan het ons te laten zien een mooiere foto en minder serieus dan de rest van het Q-assortiment, nog meer met de "Vegas Yellow" -kleur van onze unit.
In de frontaal we vinden de Singleframe-grill van het merk, hoewel de vormen deze keer iets meer vierkant en minder zeshoekig lijken. Geteste unit heeft verlichting Volledige LED. De vorm van het daglicht heeft onze aandacht getrokken, lijkt het niet op die van een bepaald Zweeds bedrijf? In de onderste hoeken vinden we geen mistlampen, maar we vinden er wel enkeleluchtinlaten met dikke grijze lijnen.
La zijperspectief valt op door zijn 18 inch wielen en vijf-dubbelspaaks ontwerp, maar opvallender is zijn dikke c-stijl. Het Duitse merk noemt het “Blad” en bevat het merklogo, waarbij u kunt kiezen tussen enkele kleuren voor de achtergrond. In ons geval, zoals we kunnen zien, is het grijs.
We wisselen weer van positie en gaan naar zijn achterkant. Misschien is dit het gebied waar het het moeilijkst te herkennen is als een Audi-product. Gebruik waakvlammen (ook bij LED-verlichting) van zeer rechte vormen, een onregelmatige vijfhoek. De algemene lijnen van de achterklep en bumper zijn volledig horizontaal, een strategie die fabrikanten vaak gebruiken om een brede visuele waarneming. In het onderste deel van de bumper krijgt het een grijze plastic bescherming die ook de vormen van een diffuser lijkt te imiteren.
voor vier inzittenden
De Audi Q2 maakt gebruik van de modulair platform MQB van de Volkswagen-groep. Het neemt de basis van de A3, net als de Q3, maar de Q2 is merkbaar kleiner. De afmetingen zijn: 4,19 meter lang, 1,79 breed en 1,51 hoog. De wielbasis is 2,6 meter. Deze grenzen maken heteen goede stad, maar daar zullen we het hieronder over hebben.
De voorstoelen ze zullen baggy zijnZoals in de meeste voertuigen. Met betrekking tot achterste vierkanten, zal de bewoonbaarheid ervan afhangen van de persoon die voorin zit. Dat wil zeggen, als we achter de bestuurder (of passagier) zitten en hij is lang, dan is de ruimte voor onze knieën beperkt.
Onder normale omstandigheden, als zowel de bestuurder als de passagier die achter hem zit zijn minder dan 1,80 zullen comfortabel kunnen reizen, maar als de hoogte groter is, zullen de benen tegen de rugleuning van de stoel stoten. Voor de rest klopt de hoogtemaat, net als de breedte van de zijdelingse achterbank. Hoe dan ook, het centrale plein is praktisch onbruikbaar, omdat de ontwerpers er de voorkeur aan hebben gegeven om het smaller te maken tot comfort aan de zijkanten krijgen. Bovendien is de transmissietunnel vrij groot, waardoor er geen ruimte is voor de voeten van de centrale bewoner. Kortom, de leefbaarheid om hem als vierzitter te gebruiken het klopt, maar het is niet geschikt voor een reis met vijf inzittenden.
Van haar kant, de kofferbak kubieke een volume van 405 liter, waardoor de laadvloer omhoog blijft staan. De formulieren zijn best bruikbaar, laat wat openingen aan de zijkanten, in het gebied van de wielkast.
Het is ons opgevallen dathet verhogen van de koffervloer laat een vrij grote ruimte vrij totaal verspild; temeer als we er rekening mee houden dat daar wel een subwoofer is gehuisvest, maar dat er in zijn omgeving en enkele centimeters boven helemaal niets is. Om van die centimeters te profiteren, zou het laadvermogen veel groter zijn. Als we de achterbank verlagen, groeit het laadvolume naar 1.050 liter.
Een interieur op het hoogtepunt van zijn assortiment broers
Woonruimte opzij, het interieur zendt een zeer hoge kwaliteit uit. We zouden kunnen denken dat Audi, als kleinste "Q"-model, zou hebben geprobeerd te besparen op de kwaliteit van zijn materialen om de verkoopprijs te minimaliseren. Maar niet. De Audi Q2 presenteert een interieur dat 100% Audi, 100% premium is. De materialen en afwerkingen van het passagierscompartiment hebben niets om hun oudere broers te benijden.
we hebben zachte materialenvooral op de bovenkant van het dashboard en op de deuren. De verschillende bedieningselementen stralen ook een gevoel van duurzaamheid uit, van goed gemaakt zijn. Het stuur is gelukkig helemaal rond. Achter hem is het "normale" instrumentenpaneel, maar Optioneel kan de bekende virtuele co*ckpit worden aangeschaft.. Het hoofdscherm, dat niet voelbaar is en wordt bediend met de knoppen op de centrale tunnel en op de draaiknop MMI, bevindt zich op een hoge hoogte die de veiligheid ten goede komt doordat u uw ogen niet te veel van de weg hoeft af te houden.
Hun zitplaats, met een sportieve esthetiek en met het geborduurde S-logo, zijn ze aantrekkelijk voor onze ogen, maar ook zeer comfortabel. Ze hebben een veelvoud aan voorschriften, waaronder lendenverstelling, dus het vinden van een geschikte houding is een fluitje van een cent, hoewel dit ook wordt geholpen door de hoogte- en diepteverstelling van het stuurwiel. Zoals gebruikelijk bij Audi is het interieur van deze Q2 wat sober, maar alles is zeer goed afgewerkt, met de hand en van hoge kwaliteit.
Tenslotte de messen" van de buitenkant zichtbaarheid verminderen aan de achterzijde driekwart, omdat het glasoppervlak kleiner is.
1.6 TDI 116 PK
Onze testunit is gekoppeld aan: dieselmotor met lager vermogen, dat wil zeggen, naar de 1.6 TDI van 116 CV. Met kleinere cilinderinhoud, aantal cilinders maar identiek vermogen is de 1.0 TSI-benzine die onlangs op de markt is gebracht. Dat vermogen wordt in de 1.6 TDI geleverd in een bereik tussen 3.250 en 4.000 tpm, terwijl zijn maximaal koppel van 250 Nmverschijnt constant tussen 1.500 en 3.250 tpm. In ons geval wordt hij geassocieerd met de handgeschakelde 6-versnellingsbak, hoewel je ook kunt kiezen voor de gerobotiseerde 7-traps S tronic-versnellingsbak, evenals voor vierwielaandrijving.
De Audi Q2 1.6 TDI met 116 pk hom*oloog, in de Audi Q2 een gemengd verbruik van 4,6 l / 100 km. Het hom*ologatieblad vertelt ons ook dat de topsnelheid 197 km/u is en dat het 10,3 seconden duurt om de Q0 van 100 naar 2 te duwen en dat hij bijna 1.400 kilo weegt.
La mechanisch bereik: diesel Hij bestaat uit de beproefde 1.6 TDI en een 2-liter blok leverbaar met 150 en 190 pk. Ondertussen, in benzine, de eerder genoemde 1.0 TSI 116 pk-versies en een 1.4 pk 150 TSI met cilinderontkoppeling in tijden van lage energievraag zijn beschikbaar.
Dynamisch gedrag en reële consumptie
Ondanks dat hij een SUV-esthetiek biedt, is de Audi Q2 hij houdt er niet van om het asfalt te verlaten. Zijn offroad-aanpak begint en eindigt in zijn esthetiek en zijn hoogste hoogte; maar verder is er niets. In stad blijkt een wendbare auto, en het is dat dit model voornamelijk voor deze habitat is ontwikkeld; vandaar de buitenafmetingen. Hoe dan ook, de vering is een beetje droog voor ons voor de hoogtepunten die onze steden bevolken.
La adres is snel en direct, met slechts een paar omwentelingen van het stuur tussen de vergrendelingen dankzij de variabele overbrengingsverhouding. Dit gedeelte is belangrijk als we het tempo in een gedeelte van bochten of in de stad willen verhogen, omdat we het stuur niet te veel hoeven te draaien om een scherpe bocht te maken. niet verrassend, hier voel je je heel comfortabel op chassisniveauzolang het trottoir niet te kapot is. De ophangingen hechten aan de carrosserie en zullen niet gemakkelijk lijken te zwaaien.
En snelwegen we merkten wat licht aerodynamisch geluid op (althans in onze eenheid). De motor heeft, ondanks dat hij de minst krachtige in het assortiment is, genoeg energie om een reis met vier personen probleemloos aan te kunnen. Misschien moeten we, als we tot de nok toe geladen zijn, onze toevlucht nemen tot de versnellingsbak en een versnelling lager zetten om op tweerichtingswegen in te halen, maar het koppel is meestal genoeg om zesde te worden en niet "los te laten" totdat we de snelweg verlaten.
Audi Q2 laat zijn 1.6 TDI stationair draaien en in sterke versnellingen wanneer we de snelheden verlengen, maar niet met constante snelheden, in soepele versnellingen of zodra we de stad verlaten. Het betekent niet dat het een te luidruchtige motor is, maar het is waar dat het onder bepaalde omstandigheden merkbaar is. Een beetje meer geluidsisolatie zou geen kwaad kunnen.
Wat het verbruik betreft, hebben we onze test afgesloten met een gemiddeld verbruik van 5,9 liter per 100 km. Op de snelweg zullen we tussen de 5,5 en 6 liter zijn, terwijl in volledige stadstours inhoud wordt getoond, normaal gesproken niet meer dan 7 liter. Ze kunnen worden verbeterd, maar je moet er rekening mee houden dat hij 1.400 kilo sleept, naast de aerodynamica die wordt aangetast door het SUV-ontwerp.
Conclusies
Zoals we al zeiden tijdens de presentatie van deze auto, enkele maanden geleden, is de Audi Q2 een verademing in het merk. Het is buitengewoon in het Duitse bedrijf en dat is iets om dankbaar voor te zijn, aangezien Audi-producten normaal gesproken behoorlijk op elkaar lijken.
Wat het product zelf betreft, we gaan onszelf niet voor de gek houden, geen goedkope auto. De positieve kant is dat die prijs is merkbaar in de afwerkingen, in de “veilingen” en in hun technologie. We kunnen niet zeggen dat het de zuinige auto van Audi is, het is gewoon een ander product. Daarnaast is het een exclusievere auto dan bijvoorbeeld een Q3. Het geteste toestel, met al zijn extra's, kost zo'n 36.000 euro.
Uitrusting
ontwerp editie
- 46 cm (18″) Audi Sport lichtmetalen velgen
- Connectiviteitspakket
- Klimaatregeling
- Middenarmsteun voor
- Antiverblindingsbinnenspiegel met licht- en regensensor
- Wielkasten, sideskirts, onderbumper in Manhattangrijs
- Blade in Manhattan Grey
- Chrome uitlaat(en)
- Sector stoffen bekleding
- Interieur inzetstukken in wit of oranje
sport editie
- 18-inch 5-armige lichtmetalen velgen in dynamisch design
- Connectiviteitspakket
- Klimaatregeling
- Middenarmsteun voor
- Antiverblindingsbinnenspiegel met licht- en regensensor
- Wielkasten, sideskirts, onderbumper in carrosseriekleur
- Ijs zilveren mes
- Chrome uitlaat(en)
- Frequentie stoffen bekleding
- Interieur inzetstukken in geel of rood
- Sportstoelen
#niet-tagbare editie
- Klimaatregeling
- Middenarmsteun voor
- Antiverblindingsbinnenspiegel met licht- en regensensor
- Wielkasten, sideskirts, onderbumper in Manhattangrijs
- Chrome uitlaat(en)
- 19 inch Audi Sport lichtmetalen velgen
- LED-koplampen
- LED-achterlichten, inclusief LED-richtingaanwijzers achter
- Audi parkeersysteem achter
- Elektrisch verstelbare verwarmde buitenspiegels
- 3,5-inch kleuren Driver Information System (FIS)
- Audi-smartphone-interface
- MMI-navigatie
- Audi geluidssysteem
- S line bumper met contrasterende lak
- Sportstoelen voor
- Quantum grijze verf
- Lemmet in glanzend zwart en logo met 4 ringen
- Verlichte inzetstukken aan de binnenkant
- Audi design selectiepakket
- Interieurelementen in synthetisch leer
- Audi exclusive donkergrijs stylingpakket
- Interieur aluminium toepassingen
Audi Q2 Prijzen
motor | Uitwisseling | afgewerkt | Prijs |
---|---|---|---|
motor | Uitwisseling | afgewerkt | Prijs |
1.0TFSI 116pk | Handleiding 6v | ontwerp editie | €27.260 |
1.0TFSI 116pk | automatisch 7v | ontwerp editie | €29.450 |
1.6 TDI 116 PK | Handleiding 6v | ontwerp editie | €28.810 |
1.6 TDI 116 PK | automatisch 7v | ontwerp editie | €31.080 |
1.4 TSI 150 pk | Handleiding 6v | ontwerp editie | €30.370 |
1.4 TSI 150 pk | automatisch 7v | ontwerp editie | €31.500 |
2.0 TDI 150 PK quattro | automatisch 7v | ontwerp editie | €35.430 |
2.0 TDI 190 PK quattro | automatisch 7v | ontwerp editie | €39.010 |
1.0TFSI 116pk | Handleiding 6v | sport editie | €27.700 |
1.0TFSI 116pk | automatisch 7v | sport editie | €29.890 |
1.6 TDI 116 PK | Handleiding 6v | sport editie | €29.270 |
1.6 TDI 116 PK | automatisch 7v | sport editie | €31.540 |
1.4 TSI 150 pk | Handleiding 6v | sport editie | €30.830 |
1.4 TSI 150 pk | automatisch 7v | sport editie | €31.940 |
2.0 TDI 150 PK quattro | automatisch 7v | sport editie | €35.890 |
2.0 TDI 190 PK quattro | automatisch 7v | sport editie | €39.470 |
1.0TFSI 116pk | Handleiding 6v | niet-tagbare editie | €37.350 |
1.0TFSI 116pk | automatisch 7v | niet-tagbare editie | €39.620 |
1.6 TDI 116 PK | Handleiding 6v | niet-tagbare editie | €37.490 |
1.4 TSI 150 pk | Handleiding 6v | niet-tagbare editie | €39.390 |
1.4 TSI 150 pk | automatisch 7v | niet-tagbare editie | €41.750 |
2.0 TDI 150 PK quattro | automatisch 7v | niet-tagbare editie | €44.450 |
2.0 TDI 190 PK quattro | automatisch 7v | niet-tagbare editie | €48.030 |
Mening van de redacteur
- Beoordeling van de redacteur
- 4 sterren
- Uitstekende staat
27.260 a 48.030
- 80%
- Audi Q2 1.6 TDI 116 pk
- Recensie van: Diego Avila
Geplaatst op:
Laatste wijziging:
Exterieur design
Redacteur: 85%
interieur ontwerp
Redacteur: 85%
voorstoelen
Redacteur: 85%
achterbank
Redacteur: 60%
Koffer
Redacteur: 70%
Mechanica
Redacteur: 75%
Consumptie
Redacteur: 70%
Comfort
Redacteur: 65%
Prijs
Redacteur: 75%
VOORDELEN
- Exterieur design
- zeer hoge kwaliteit
- grote behendigheid
Contra's
- Bewoonbaarheid van de achterbank
- Motorgeluid bij stationair
- Droge vering voor stedelijke omgevingen